اظهارات مرندی درباره اهمیت ویژه سفر رئیسی به چین-راهبرد معاصر
عراقچی: نتیجه نسخه دوم فشار حداکثری، نسخه دوم شکست حداکثری است افزایش شمار شهدای لبنان به ۳۲۸۷ شهید درخواست ۱۷ سال زندان برای افشاگر پنتاگون درخواست عربستان از کشور‌های جهان برای پیوستن به ائتلاف بین‌المللی اجرای راهکار دودولتی انفجار یک پهپاد در منطقه حساس نظامی در جنوب «حیفا» عراقچی: ایران از هیچ کوششی برای افزایش مراودات با همسایگان دریغ نمی‌کند بیانیه مشترک ایران، روسیه و ترکیه درباره مسائل منطقه + جزئیات نتایج اجلاس فوق العاده سران کشور‌های اسلامی ـ عربی از زبان معاون وزیر خارجه بن فرحان: شورای امنیت قادر به تعامل با نزاع منطقه نیست عارف با بن سلمان دیدار کرد + عکس جزئیات گفت‌وگوی نتانیاهو و ترامپ درباره ایران رایزنی الاعرجی با سردار سلامی درباره توافقنامه امنیتی ایران و عراق بیانیه پایانی نشست ریاض: قدس خط قرمز امت عربی و اسلامی است سفیر ایران در روسیه: سخنگوی پوتین نیستم، اما سیاست مسکو دلارزدایی است ادعای اسکای نیوز عربی: الاعرجی در سفر به تهران حامل پیامی از جانب آمریکا درباره پاسخ ایران به حمله اسرائیل است

اظهارات مرندی درباره اهمیت ویژه سفر رئیسی به چین

محمد مرندی کارشناس مسائل بین‌الملل سفر امروز رئیس‌جمهور ایران به چین را بسیار مهم خواند و گفت از آنجا که دوره ظهور آسیاست، برای تسریع توسعه، یک واحد شدن آن اهمیت دارد.
تاریخ انتشار: ۱۴:۴۸ - ۲۴ بهمن ۱۴۰۱ - 2023 February 13
کد خبر: ۱۷۲۹۳۲

به گزارش راهبرد معاصر، محمد مرندی در مصاحبه با شبکه فونیکس چین سفر سید ابراهیم رئیسی رئیس‌جمهور ایران به چین را که قرار است طبق اعلام نهاد ریاست‌جمهوری جمهوری اسلامی ایران امروز دوشنبه ۲۴ بهمن و در پاسخ به دعوت همتای چینی انجام شود، سفری بسیار مهم خواند.

 

این کارشناس مسائل بین‌الملل گفت: جهان بسرعت در حال تغییر است. ما در حال دور شدن از دنیای تک قطبی هستیم. ایران و چین دو کشور بسیار قدرتمند و مستقل هستند، ایران در غرب آسیا و چین در شرق آسیا. چین یک قدرت جهانی است و ایران مهمترین قدرت منطقه‌ای در غرب آسیاست و از آنجا که دوره ظهور آسیاست، برای تسریع توسعه، یک واحد شدن آسیا مهم است.

 

مرندی افزود: معتقدم که ایرانی‌ها تصمیم درستی درباره نگاه جهانی و تمرکز بیشتر بر جهان جنوب و شرق گرفته‌اند. اروپا و ایالات متحده رو به افول هستند و همچنین شاهد رفتار معقولانه آن‌ها در قبال کشورمان نیستیم. و البته، چین یک اولویت اصلی ایران خواهد بود. دو طرف می‌توانند از طریق شمال ایران و دریاهای آزاد تجارت کنند. و قطعاً ابتکار کمربند و جاده رئیس‌جمهور شی چیزی قابل بررسی و استفاده برای کمک به توسعه تجارت از طریق زمین و دریاست.

 

وی که از تحلیلگران نزدیک به مذاکرات وین بوده، در ادامه تاکید کرد: ایران در برابر فشار غرب سر تعظیم فرود نخواهد آورد. بنابراین شریکی بسیار قابل اعتماد برای همه دوستانش است و فکر می‌کنم این چیزی است که چین در آینده در حالی که رفتار آمریکا غیرمنطقی‌تر و خصمانه‌تر در قبال کشورهای مستقل مثل چین می‌شود، به آن بیش از پیش نیاز خواهد داشت.

 

پیش‌تر، «وانگ ونبین» سخنگوی وزارت خارجه چین درباره سفر ابراهیم رئیسی به این کشور گفت «چین و ایران روابط دوستانه سنتی دارند و این، انتخاب مشترک هر دو طرف برای تحکیم و توسعه مشارکت راهبردی جامع چین و ایران است».

 

بر اساس اعلام نهاد ریاست‌جمهوری، آیت‌الله رئیسی در این سفر بعد از استقبال رسمی از سوی همتای خود، دیداری خصوصی با شی جین پینگ خواهد داشت و بعد از آن هم مذاکرات هیأت‌های دو کشور و مراسم امضای اسناد همکاری در حضور دو رئیس‌جمهور برگزار می‌شود.

 

رئیس‌جمهور چین در حاشیه نشست سران شانگهای در سمرقند در شهریور ماه سال‌جاری و در دیدار حضوری با آیت‌الله رئیسی رسما از وی برای سفر به پکن دعوت کرده بود.

 

حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه دوم آذر ماه سال‌جاری در نشست خبری با خبرنگاران و در پاسخ به سؤالی درباره مناسبات ایران و چین گفت: از سال گذشته در سفری که به چین داشتم، وارد فاز اجرایی برنامه جامع همکاری‌های ۲۵ ساله ایران و چین شدیم که همه ابعاد تجاری، اقتصادی، فرهنگی، گردشگری و صنعتی و دفاعی و سایر حوزه‌ها را در برمی‌گیرد، در مسیر درستی قرار دارد و همکاری‌های دو کشور رشد قابل توجه و چشمگیری را نشان می‌دهد.

 

وی افزود: در راستای منافع دو ملت نسبت به اجرای این توافق و افزایش حجم تبادل تجاری تا این لحظه انتظاراتی که از این توافق را داشتیم برآورده شده می‌دانیم و برای تداوم آن طرفین تلاش می‌کنند. بزودی دیدار سطح بالایی در یکی از پایتخت‌های دو کشور انجام می‌شود. برنامه سفر آقای رئیسی که از سوی رئیس‌جمهور چین به پکن دعوت شده در دستورکار وزارت امور خارجه و نهاد ریاست‌جمهوری قرار دارد./ فارس

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده